« wszystkie teksty
Pobierz

Familien min

Jeg heter Tobias og bor i et hvitt hus. Her bor jeg sammen med familien min. Jeg har en storesøster og en lillesøster. Storesøsteren min heter Marte og lillesøsteren min heter Silje. Begge foreldrene mine jobber som lærere. Det kan være litt slitsomt å ha lærere som foreldre. De er veldig opptatt av at barna deres skal gjøre en god innsats på skolen. På en annen måte kan det være veldig fint siden de alltid kan hjelpe med lekser.

Jeg krangler noen ganger med søstrene mine for de kan irritere meg veldig! Marte roper ofte på meg for å be meg gjøre tjenester for henne. Hun kan rope meg ned fra loftet fordi jeg skal komme med et glass brus inn til henne. Da syns jeg hun kan være litt frekk og jeg blir sint. Når jeg blir sint tramper jeg hardt opp trappen igjen og smeller døren igjen. Da kommer alltid moren min for å høre hva som er galt. Det er egentlig ganske fint.

Vi har to katter som begge er hannkatter. Den ene er oransje og den andre er svart. Den oransje kan ofte bite så den liker jeg ikke så godt. Jeg ønsker meg veldig en hund, men foreldrene mine sier at vi ikke har tid til det. Jeg er så klart ikke enig.

Når det er helg eller ferie reiser vi ofte på hytta. Der står vi på ski og aker om vinteren. Når det er sommer går vi på fotturer i fjellet og bader. Jeg liker aller best når det er snø og vi kan stå på ski for da kan jeg stå i skitrekket på alpin. Jeg kjører fortest av alle i hele familien min! Det er besteforeldrene mine som har hytte, men vi får være der så ofte vi vil. Mormor finner alltid frem mye godteri og det er veldig fint å være der sammen med alle i familien min.

00:00
02:26
Press Enter or Space to show volume slider.
-
100%
+
Martenowy
norweski

Sprawdź zrozumienie tekstu:

Proszę odpowiedzieć na poniższe pytania:

pytanie 1:
Jeg har…?
a To brødre
b To søstre
c En søster
d En bror
pytanie 2:
Hva arbeider foreldrene mine som?
a Tannleger
b Lærere
c Tømrer
d Leger
pytanie 3:
Hvorfor roper storesøsteren på han?
a For å få hjelp
b For å leke
c For å gi en beskjed
d For å hjelpe han
pytanie 4:
Hvilke av kattene kan bite?
a Den svarte katten
b Ingen
c Begge to
d Den oransje katten
pytanie 5:
Hvor reiser familien på ferie?
a Hytte
b Byen
c Båt
d Strand
pytanie 6:
Hva får vi ofte av mormor?
a Kake
b Is
c Middag
d Godteri
Proszę odpowiedzieć na wszystkie pytania:
Odpowiedziałeś na 0 z 6 pytań.